facebook-ads-ogimage

Zorg voor nieuwe klanten via Facebook Advertenties

Anno 2017 zijn Google Advertenties al ingeburgerd. Klinkt het toch nog onbekend? Wel, Google Adwords is het systeem waarbij je advertenties kunt plaatsen tussen de zoekresultaten op Google. Door je website goed te optimaliseren (SEO) komt hij op een hoge(re) plaats in Google. Wil je dit echter wat in de hand werken ga je best voor Google Adwords. Via een bieding-systeem bepaalt Google finaal wie bovenaan komt of wie wegzakt tussen de andere websites. (zie hieronder)

google-zoekresultaten

Het “probleem” hierbij is echter dat de potentiële klant al specifiek op zoek gaat naar jouw product. Maar wat als je ze ook wil aantrekken op een moment dat ze je product nog niet kennen? Of wanneer ze totaal niet meer aan jou denken? Dan gaan we best voor een platform waar ze gewoon rondhangen zonder op zoek te gaan naar specifieke informatie. Ra … ra … ra … Welk platform zou dit kunnen zijn? Facebook natuurlijk! Mensen zijn verslaafd aan de slotmachine van Facebook. Dit biedt natuurlijk tal van mogelijkheden om jouw product of dienst tussen hun berichten te positioneren.

We gaan ervan uit dat je reeds actief bent met je bedrijf op Facebook, top! Je deelt dus dagelijks leuke dingen over je bedrijf zodat je top-of-mind blijft bij je volgers en fans. Naargelang hoe interactief je fans zijn, zal je snel heel wat mensen bereiken. De uitdaging is echter om buiten je eigen fanbase te komen met je berichten. Daarvoor gebruik je best advertenties via Facebook.

Advertenties plaatsen via Facebook gaat heel simpel. Je gaat bovenaan naar je profiel en klikt op “Advertentie aanmaken”. Je krijgt onmiddellijk een waaier van mogelijkheden om jouw dienst of product via Facebook te adverteren. Je kan heel ver gaan in het bepalen van een doelgroep (locatie, leeftijd, interesses, …) Je kan zelfs een specifieke doelgroep bereiken via een lijst van mailadressen. Bijvoorbeeld klanten die al een tijdje niet meer gekocht hebben kan je zo doelgericht bereiken. CRAZY toch?

Facebook advertentie-mogelijkheden

Het is altijd slim om een advertentie te koppelen aan een bepaald doel.

Enkele specifieke doelen kunnen zijn:

  • meer volgers aantrekken
  • mailadressen verzamelen
  • directe verkoop uitlokken via webshop
  • getuigenissen van klanten verspreiden

Na wat scrollen op mijn Facebook kwam ik onderstaande advertentie tegen van de Vlerick Business School … Een mooie advertentie die mij graag wil aansporen om in te schrijven op hun workshop. Zelf zou ik er nooit aan gedacht hebben om te zoeken naar workshops, maar ik kan je wel vertellen dat ik ondertussen ingeschreven ben. Dus, hun advertentie via Facebook heeft gewerkt! Via Google zou dit nooit het gewenste resultaat bereiken, namelijk nieuwe (potentiële) klanten aantrekken.

Facebook Advertentie - Vlerick Business School

Conclusie
We zijn ondertussen al eventjes vertrouwd met Google Adwords, maar hou zeker ook de mogelijkheden van Facebook in de gaten. Wanneer je nieuwe klanten wil aantrekken is  het een must om een goede combinatie te maken tussen advertenties via Google en Facebook. Google zal je verkeer bezorgen dat reeds op zoek is naar jouw product. Facebook zal je daarentegen bezoek opleveren dat onverwacht in aanraking komt.

Voor een eerste kennismaking met jouw product of dienst is Facebook zeker hét platform om op in te zetten. Ook voor het uitlokken van een impulsieve aankoop, bijvoorbeeld die mooie schoenen dames … 😉

Wil je graag een campagne lanceren via Facebook om meer klanten aan te trekken?Zo ga je best van start. (PDF)