Waarom social media uitbesteden een goed idee is

Al enkele jaren help ik bedrijven met hun social media. In het begin richtte ik me hoofdzakelijk op opleidingen om hen te leren wat het nut is van social media en hoe ze er concreet mee aan de slag kunnen.

Social media: moeilijker dan het lijkt

Ik heb ondervonden dat veel bedrijven het na de opleiding moeilijk hebben om de theorie in de praktijk om te zetten. Van inspirerende, goed geplande social contentkomt dan niet veel in huis… Om nog maar te zwijgen van passend beeldmateriaal of video’s. Uiteraard wil ik niet alle bedrijven over dezelfde kam scheren. Maar het is een feit dat het onderhouden van social media niet zo eenvoudig is als het lijkt. Er komt flink wat tijd en denkwerk aan te pas en daar wringt vaak het schoentje bij veel bedrijven…

Social media uitbesteden: zoveel voordelen

Ik krijg vaak de vraag van bedrijven om hun social media (gedeeltelijk) te beheren. Daarom ligt mijn focus vandaag vooral op de implementatie van social media. De basis blijft sowieso een degelijke opleiding. Hierbij maak ik bedrijven wegwijs in de mogelijkheden van social media. Vervolgens neem ik de uitvoering van de social media voor mijn rekening. Dit heeft tal van voordelen voor een bedrijf:

  • Ik houd de vinger aan de pols van de nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden op vlak van social media. Hierdoor kan ik sterke content creëren met een groot bereik.
  • Ik stel een social media planning op en herinner mijn klanten tijdig aan deadlinesvoor het aanleveren van ideeën, content of beelden. Ik zorg dat de nodige standaardberichten verschijnen opendeurdagen, verjaardagen, feestdagen, evenementen…)
  • Ik creëer content die origineel en inspirerend is. Zo kan een bedrijf opvallen en het doelpubliek overtuigen.
  • Ik zorg voor de juiste grafische ondersteuning. Social media is immers meer dan tekst. Ook foto’s, video’s en animaties beïnvloeden het bereik van een boodschap.
  • Doordat ik hun social media opvolg, hebben bedrijven zelf tijd vrij om te focussen op hun kerntaken.

Als je graag meer wil weten over het uitbesteden van social media, dan mag je me zeker iets laten weten. Ik leg het met veel plezier uit!