facebook-ads-ogimage

Zorg voor nieuwe klanten via Facebook Advertenties

Anno 2017 zijn Google Advertenties al ingeburgerd. Klinkt het toch nog onbekend? Wel, Google Adwords is het systeem waarbij je advertenties kunt plaatsen tussen de zoekresultaten op Google. Door je website goed te optimaliseren (SEO) komt hij op een hoge(re) plaats in Google. Wil je dit echter wat in de hand werken ga je best voor Google Adwords. Via een bieding-systeem bepaalt Google finaal wie bovenaan komt of wie wegzakt tussen de andere websites. (zie hieronder)

google-zoekresultaten

Het “probleem” hierbij is echter dat de potentiële klant al specifiek op zoek gaat naar jouw product. Maar wat als je ze ook wil aantrekken op een moment dat ze je product nog niet kennen? Of wanneer ze totaal niet meer aan jou denken? Dan gaan we best voor een platform waar ze gewoon rondhangen zonder op zoek te gaan naar specifieke informatie. Ra … ra … ra … Welk platform zou dit kunnen zijn? Facebook natuurlijk! Mensen zijn verslaafd aan de slotmachine van Facebook. Dit biedt natuurlijk tal van mogelijkheden om jouw product of dienst tussen hun berichten te positioneren.

We gaan ervan uit dat je reeds actief bent met je bedrijf op Facebook, top! Je deelt dus dagelijks leuke dingen over je bedrijf zodat je top-of-mind blijft bij je volgers en fans. Naargelang hoe interactief je fans zijn, zal je snel heel wat mensen bereiken. De uitdaging is echter om buiten je eigen fanbase te komen met je berichten. Daarvoor gebruik je best advertenties via Facebook.

Advertenties plaatsen via Facebook gaat heel simpel. Je gaat bovenaan naar je profiel en klikt op “Advertentie aanmaken”. Je krijgt onmiddellijk een waaier van mogelijkheden om jouw dienst of product via Facebook te adverteren. Je kan heel ver gaan in het bepalen van een doelgroep (locatie, leeftijd, interesses, …) Je kan zelfs een specifieke doelgroep bereiken via een lijst van mailadressen. Bijvoorbeeld klanten die al een tijdje niet meer gekocht hebben kan je zo doelgericht bereiken. CRAZY toch?

Facebook advertentie-mogelijkheden

Het is altijd slim om een advertentie te koppelen aan een bepaald doel.

Enkele specifieke doelen kunnen zijn:

  • meer volgers aantrekken
  • mailadressen verzamelen
  • directe verkoop uitlokken via webshop
  • getuigenissen van klanten verspreiden

Na wat scrollen op mijn Facebook kwam ik onderstaande advertentie tegen van de Vlerick Business School … Een mooie advertentie die mij graag wil aansporen om in te schrijven op hun workshop. Zelf zou ik er nooit aan gedacht hebben om te zoeken naar workshops, maar ik kan je wel vertellen dat ik ondertussen ingeschreven ben. Dus, hun advertentie via Facebook heeft gewerkt! Via Google zou dit nooit het gewenste resultaat bereiken, namelijk nieuwe (potentiële) klanten aantrekken.

Facebook Advertentie - Vlerick Business School

Conclusie
We zijn ondertussen al eventjes vertrouwd met Google Adwords, maar hou zeker ook de mogelijkheden van Facebook in de gaten. Wanneer je nieuwe klanten wil aantrekken is  het een must om een goede combinatie te maken tussen advertenties via Google en Facebook. Google zal je verkeer bezorgen dat reeds op zoek is naar jouw product. Facebook zal je daarentegen bezoek opleveren dat onverwacht in aanraking komt.

Voor een eerste kennismaking met jouw product of dienst is Facebook zeker hét platform om op in te zetten. Ook voor het uitlokken van een impulsieve aankoop, bijvoorbeeld die mooie schoenen dames … 😉

Wil je graag een campagne lanceren via Facebook om meer klanten aan te trekken?Zo ga je best van start. (PDF)

Blog-775x400

In 8 stappen naar een succesvolle Social Media Strategie

Hallo! Bedankt om door te klikken naar dit bericht. Ik leer je graag in 8 korte stappen hoe je tot een social media plan komt. Deze strategie is gevormd door ervaring gecombineerd met research en testen. Hopelijk kan ik je hiermee inspireren om een lange termijnvisie op te stellen voor jouw Social Media.

Je Social Media Strategy bestaat uit twee onderdelen, wij noemen ze: Social Media Core & Social Media Campaigns. Vandaag leg ik je graag uit wat de Social Media Core voor ons betekent.

Social Media Core zorgt ervoor dat je een duidelijk plan hebt op lange termijn. Het hoofddoel hiervan is zorgen voor een consistente en uniforme manier van communiceren via jouw Social Media Kanalen. Je kan namelijk niet verwachten dat je onmiddellijk resultaat haalt uit het delen van berichten. Het belangrijkste is om een verhaal te vertellen, een verhaal op lange(re) termijn.

Hoe komen we nu tot dit plan voor Social Media?

Wel via deze 8 stappen:

1. Bepalen Doelgroep

Het is essentieel om te beginnen met het bepalen van de juiste doelgroep. Je kijkt naar wie je wil communiceren en wat hun kenmerken zijn (leeftijd, geslacht, interesses, hobby’s, …. ). Op deze manier zorgen je voor een profiel met fictieve informatie over jouw ideale volger. (= persona’s)

2. Bepaling van de kanalen

Na het analyseren van de gewenste doelgroep gaan we over tot het kiezen van de juiste kanalen. Het is zeer belangrijk om een keuze te maken zodat de return zo groot mogelijk is. De keuze gaat natuurlijk uit naar waar de ogen zitten van jouw gewenste doelgroep.

3. Opstart van de nodige kanalen

We weten nu onze doelgroep en waar die zich situeert. Tijd voor actie! Maak de nodige profielen aan op een correcte en professionele manier. Wees creatief en zorg voor een authentiek verhaal in je biografie.

4. Content Brainstorm

Afhankelijk van de gekozen platformen doe je een brainstorm over content. Welke berichten kunnen we met jouw bedrijf gaan delen? Welke zijn relevant voor jouw doelgroep en lokken ook interactie uit?

5. Content Marketing Plan

Door het opstellen van een duidelijke structuur kunnen we op een consistente manier jouw content delen. In dit plan komt alle nodige informatie (uur, datum, type, doel, … ) die we nodig hebben om te delen.

6. Content Creatie

Visuele consistentie is zeer belangrijk voor jouw marketing, dus ook voor jouw Social Media kanalen. Het zorgt ervoor dat mensen je bewust en onbewust blijven herinneren. De geplande content dient dan ook op een creatieve, maar uniforme manier gemaakt te worden. Dit zowel voor stilstaande als bewegende beelden.

7. Verspreiden en analyseren

De geplande en gecreëerde content deel je op een consistente manier met jouw volgers. Zo zorgen je voor meer bereik en meer naamsbekendheid. Elk stukje content die je deelt krijgt een analyse nadien. Zo zorg je voor een overzicht van goed en minder goed werkende content.

8. Conversation Management

Mensen verwachten tegenwoordig snel een antwoord op hun vragen en problemen. Daarom is het zeer belangrijk om jouw online kanalen goed op te volgen. Door kort op de bal te spelen worden jouw klanten échte ambassadeurs!

Na het doorlopen van bovenstaande punten heb je een mooie strategie voor handen. Sommige concepten zijn vast nog wat oppervlakkig, geen paniek! We komen er nog op terug in detail. Volg dus zeker onze Facebook-pagina of LinkedIn om op de hoogte te blijven van nieuwe berichten.

Heb je nu reeds het gevoel dat bovenstaande strategie zelf uitwerken teveel werk zal kosten? Contacteer ons vrijblijvend voor een persoonlijk gesprek. We bekijken dan samen hoe we kunnen helpen zodat jij je kan focussen op je core-business! Mailen kan naar sayhi@socialtaco.be